[email]

Bekerperikelen voor Franke, Kloof en De Jong

20/02/2017

Het afgelopen weekend stond – in de meeste landen van Europa – in het teken van de beslissende fase van de nationale bekers. Charlon Kloof, Yannick Franke en Worthy de Jong namen met hun clubs deel aan dit festijn.

Yannick Franke beet het spits af op donderdag met Zadar in de kwartfinale van de Kroatische Beker en kwam uit tegen KK Split van coach Ivica Skelin. Door een formidabele eerst kwart (4-28) deelde Zadar een keiharde klap uit die Split niet meer te boven kwam en bereikten Franke (4 pts,1 rb en 1 ast) en de zijnen vrij eenvoudig met 67-80 de halve finale. In de halve finale kwamen ze uit tegen het favoriete Cedevita. Zadar kon één helft meekomen tegen Cedevita (42-39) maar kwam na rust te kort en verloor met 92-75. Franke speelde 7 minuten en kwam tot 2 punten, 1 rebound, 1 assist en 1 blok.

Charlon Kloof was met MZT Skopje de gedoodverfde favoriet voor de Macedonische Beker maar voor Kloof werd het een kortstondig avontuur. In de kwartfinale op vrijdag moest Skopje het opnemen tegen Kozuv. De gehele wedstrijd was Skopje de bovenliggende partij en pakte dan ook een zeer verdiende zege op Kozuv . Voor Kloof kwam na 13 minuten spelen een einde aan de wedstrijd door een geweldig harde klap op zijn schouder. Hij zou niet meer terugkomen. Ook in de halve finale wedstrijd tegen Feni Industries bleef Kloof aan de kant met een zwaar gekneusde schouder. Voor Skopje werd het een dramatische wedstrijd die ze 20 seconden voor het einde uit handen gaven: 80-79. Daarop konden Kloof en zijn team met lege handen terugkeren naar Skopje.

Worthy de Jong speelde met zijn team Boulogne-sur-Mer in Parijs de finale van de Disneyland Leaders Cup (Pro-B). Het leek wel of Boulogne ontzettend veel last had van de zenuwen in de eerste twee kwarten want het team speelde onsamenhangend en defensief was het een gatenkaas. Tegenstander Roanne profiteerde volop en denderde via 19-8 naar een 45-27 ruststand. Na rust was Worthy Рondanks foutenlast Р̩̩n van de mannen die Boulogne op sleeptouw nam. Hij bracht zijn team terug naar 55-45 maar Roanne reageerde sterk en sloot het derde kwart af met weer een ruime 70-53 voorsprong. Het team van Boulogne rechte nog ̩̩n keer de rug in het vierde kwart en wist met hartverwarmend spel terug te komen tot 82-77, in de 38ste minuut. Dit had duidelijk te veel kracht gekost waardoor Roanne de wedstrijd vrij eenvoudig kon uitspelen: 88-80. Worthy de Jong kwam ondanks zijn foutenlast 23 minuten in actie en maakte nog 16 punten, pakte 3 rebounds en liet nog 1 steal en 1 blok noteren.