[email]

Bestuur Nederlands team dankt coaches, spelers en begeleiding

25/02/2019

Voor het eerst in ruim 30 jaar heeft Nederland weer meegestreden om een WK-ticket. In Polen ging Oranje in de laatste wedstrijd met 85-76 nipt onderuit. Het was de zoveelste wedstrijd waarin de Orange Lions lieten zien een plaats op het hoogste Europese podium meer dan waard te zijn.

Het bestuur dankt de coaches, spelers en begeleiders van het Nederlands team voor de inspanningen in deze WK-kwalificatiecyclus. Met historische zeges, spannende wedstrijden tegen toplanden en sfeervolle duels kon het Nederlands basketballpubliek genieten van Oranje.

,,Het lijkt er nu op dat er een beeld is ontstaan dat wij geen diep respect zouden hebben voor Toon van Helfteren als speler en coach. We willen benadrukken dat we dit respect juist ten diepste hebben. We hebben deze reis met z’n allen gemaakt en kunnen er met een trots gevoel op terugkijken’’, aldus voorzitter Bert Kragtwijk van de stichting Nederlands Mannenteam.

In november zijn de eerstvolgende officiële wedstrijden van Nederland. Deze week maakt de stichting Nederlands Mannenteam bekend  hoe de route naar november eruit ziet.