[email]

Bestuur Nederlands team feliciteert Rolf Franke met coachfunctie

11/06/2018

Het bestuur van het Nederlands mannenbasketbalteam (NMT) feliciteert medebestuurslid Rolf Franke met zijn benoeming tot hoofdcoach van het eredivisieteam van ZZ Leiden. ,,Een prachtige stap voor iemand die met hart en ziel bij het basketbal betrokken is’’, aldus NMT-voorzitter Bert Kragtwijk.

Oud-international Franke was in 2014 één van de initiatiefnemers van de huidige stichting NMT. Nadat de Nederlandse Basketball Bond geen geld meer had voor het hoogste herenteam, besloten enkele oud-internationals en liefhebbers het team via een stichting te begeleiden.

Vier jaar later maakt Franke als vicevoorzitter nog altijd deel uit van het bestuur. Dat blijft hij in ieder geval deze zomer ook doen, naast de voorbereidingen met Leiden op het nieuwe seizoen. Nederland speelt over drie weken twee cruciale WK-kwalificatiewedstrijden in Groningen tegen Roemenië (28 juni) en Italië (1 juli).

Franke kwam zestig keer uit voor het Nederlands team. Wijlen vader Wim Franke heeft met 43 punten nog altijd de hoogste score voor Oranje in een interland. Zoon Yannick speelt momenteel bij de Orange Lions.