[email]

Uit de catacomben: Ook succes voor Oranje in vergaderzaal Almere

25/11/2017

Na de historische overwinning van Oranje op Kroatië van vrijdag is er voor het Nederlands team een dag later opnieuw succes geboekt in Almere. Tijdens de algemene ledenvergadering van de Nederlandse Basketball Bond (NBB) is er op zaterdag extra geld vrijgemaakt voor de ondersteuning en opleiding van de Orange Lions. Volgend jaar wordt de bondsbijdrage van 50.000 euro nagenoeg verdubbeld.

Dat geld heeft de stichting Nederlands Mannen Team (NMT) hard nodig. Door de goede prestaties van Oranje nemen de kosten toe om wedstrijden en trainingen te organiseren. Zonder extra bijdrage dreigde voor volgend jaar een financieel gat. De basketbalverenigingen hebben er mee ingestemd om dit voor een belangrijk deel via de NBB te dichten.

Het vrijwilligersbestuur van het NMT is hier de clubs, de leden en de NBB bijzonder erkentelijk voor. Het NMT kan nu verder op weg naar het uiteindelijke doel: deelname van Oranje aan de Olympische Spelen in 2028.

Het NMT blijft tegelijk bezig om sponsors te werven om zo voldoende financiële armslag te houden.

Het Nederlands team kijkt terug op een bijzonder prettige week in Almere en dankt een ieder die daar een bijdrage aan geleverd heeft.

De Oranje Lions zijn inmiddels in Roemenië om zondag de tweede WK-kwalificatiewedstrijd te spelen om 18.00 uur.