[email]

Duitsland begint voorbereiding met nederlaag

31/07/2016

De Duitse ploeg, een van de tegenstanders van de Orange Lions, is inmiddels ook van start gegaan met de voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden voor EuroBasket 2017. In Würzburg werd gisteravond een eerste oefenduel gespeeld. Oekraïne was met 77-83 te sterk voor Duitsland.

Duitsland trad nog niet op volle oorlogssterkte aan. Tibor Pleiss (Utah Jazz) en Paul Zipser (Chicago Bulls) mochten vanwege NBA-regels nog niet met de ploeg van coach Chris Fleming aantreden. Ook Johannes Voigtmann bleef nog aan de kant.

Duitsland opende met Maodo Lo, Patrick Heckmann, Niels Giffey, Daniel Theis en Danilo Barthel. Pas bij 12-0 slaagde Oekraïne erin om de eerste punten aan te laten tekenen. Aan het eind van het eerste kwart was het verschil stukken kleiner: 20-18.

Fleming liet de Amerikaans Duitse guard Makai Mason en forward Johannes Thiemann debuteren. Mason toonde zijn handelsmerk, de driepunter, maar organisatorisch liep het niet echt bij Duitsland. Verdedigend hadden de Duitsers hun handen vol aan de lange Oekraïners. Bij rust waren beide partijen weer in evenwicht: 41-41.

Na de pauze opende Duitsland nog even sterk (45-41), maar daarna viel de thuisploeg ver terug. Oekraïne kon na het derde kwart genieten van een 51-57 voorsprong. Toch kwam Duitsland in het laatste kwart nog sterk terug. Mason en Lo knalden van ver raak en zo werd het 60-62. Verder kwam Duitsland niet. Oekraïne had telkens een antwoord en won verdiend met 77-83.

Topscorer Niels Giffey was na de nederlaag niet pessimistisch gestemd. “Met Paul Zipser en Tibor Pleiss krijgen we er nog veel kwaliteit erbij. Niettemin weten we dat er nog veel werk aan de winkel is.”

Scores Duitsland: Niels Giffey 15 (5 rebounds), Daniel Theis 14 (12 rebounds), Maodo Lo 10 (5 assists), Robin Benzing 10 (6 rebounds), Johannes Thiemann 8, Danilo Barthel 7, Makai Mason 6, Patrick Heckmann 5 en Bastian Doreth 2.