[email]

Duitsland tweede bij Ergo Supercup

22/08/2016

Op de in Neu-Ulm georganiseerde Ergo Supercup heeft Duitsland beslag gelegd op de tweede plaats. De Duitsers wonnen gisteren de laatste wedstrijd van het door Rusland gewonnen toernooi met 80-61 van Polen.

Danilo Barthel was weer van de partij bij Duitsland en vertrok met Maodo Lo, Akeem Vargas, Paul Zipser en Tibor Pleiss in het startende vijftal. Na een aarzelend begin van beide ploegen greep Duitsland aan het eind van het eerste kwart de leiding: 22-19. Ook in het tweede kwart gaven beide ploegen elkaar aanvankelijk weinig toe. Via Robin Benzing en Bastian Doreth liepen de Duitsers drie minuten voor rust uit naar 38-27. Polen profiteerde van enkele Duitse missers door de schade halverwege tot zeven punten te beperken: 41-34.

Ook in het derde kwart wist Duitsland nog geen beslissend gat te slaan. Door een noodschot (driepunter) van Benzing in de buzzer stond het na dertig minuten spelen 58-48. Pas in het slotkwart namen de Duitsers, mede door een driepunter van Pleiss en een dunk van Daniel Theis, werd het gat boven de tien punten getild. Daarna was het gedaan met Polen, dat uiteindelijk als laatste eindigde: 80-61.

Komende donderdag en vrijdag neemt Duitsland het twee keer op tegen Portugal.

Scores Duitsland: Lo 12, Theis 12, Benzing 12, Barthel 12, Zipser 9, Pleiss 6, Voigtmann 6, Heckmann 4, Doreth 3, Mason 2 en Giffey 2.