[email]

Duitsland verslaat Portugal

26/08/2016

In Rotenburg an der Fulda heeft Duitsland gisteravond een zege geboekt op Portugal. Na een ruststand van 40-26 werd het uiteindelijk 72-54 voor de formatie van bondscoach Chris Fleming. Vanavond speelt Duitsland in Giessen nogmaals tegen Portugal.

Duitsland opende in een enigszins vertrouwde opstelling: Maodo Lo, Akeem Vargas, Danilo Barthel, Paul Zipser en Tibor Pleiss. Na tien minuten was er nog weinig verschil (15-14), maar in de tweede periode sloegen de Duitsers een gat via een driepunter van Johannes Voigtmann en twee dunks op rij van Voigtmann en Patrick Heckmann. Balverlies zorgde nog wel voor een 0-5 run van Portugal, maar via een 14-4 run bepaalde Duitsland de ruststand op 40-26.

In het derde kwart kreeg Portugal alle gelegenheid om weer terug in de wedstrijd te komen. Kort voor het einde van de derde periode stond het 50-46, maar een driepunter van Voigtmann zorgde voor een kwartstand van 53-46. De marge werd nog even teruggebracht tot drie punten, daarna volgden driepunters van Heckmann en Robin Benzing. De wedstrijd was gespeeld. Duitsland liep uiteindelijk door naar een ruime 72-54 zege.

Scores Duitsland: Tibor Pleiss 12, Patrick Heckmann 10, Johannes Voigtmann 8, Maodo Lo 8, Daniel Theis 8, Paul Zipser 7, Robin Benzing 6, Bastian Doreth 5, Danilo Barthel 4, Makai Mason 2, Niels Giffey 2.

Oostenrijk

In het Hongaarse Kecskemet heeft Oostenrijk woensdag door een driepunter in de slotseconde van Max Hopfgartner gewonnen van Hongarije. Na een ruststand van 24-26 werd het 61-64 voor de Oostenrijkers.

Zeven seconden voor tijd was Hongarije op gelijke hoogte gekomen. In de laatste seconde belandde de bal bij Hopfgartner die meteen afdrukte. Volgens zijn zeggen had hij de hele ring niet gezien, maar hij wist dat hij het schot moest nemen. “Beide teams speelden niet goed”, stelde bondscoach Kestutis Kemzura vast. “Veel turnovers, slechte schoten en slechte beslissingen. Aan het einde was het geluk met ons.”

Oostenrijk sluit de oefencampagne zaterdag in Bratislava af met een wedstrijd tegen Slowakije.

Scores Oostenrijk: Rados 16, Hopfgartner 7, Shaw 7, Krämer 6, Mahalbasic 6, Lamesic 5, Schreiner 5, Klepeisz 4 en Murati 2.