[email]

Eerste EK-kwalificatiewedstrijd Orange Lions uitgesteld naar februari

03/07/2019

De eerste kwalificatiewedstrijd van het Nederlands herenteam voor het Europees kampioenschap basketball is verplaatst van november dit jaar naar februari volgend jaar. De internationale basketballbond FIBA heeft dit besloten vanwege de drukke internationale basketballkalender voor komende seizoen. Dit betekent dat de Orange Lions dit jaar geen officiële wedstrijden meer spelen.

Shane Hammink dunkt twee punten binnen. (Foto: Christian Aarts)

Om plaatsing voor het EK in 2021 af te dwingen, speelt Nederland drie vensters van telkens twee wedstrijden. Deze kwalificatiewindows zijn in de tweede helft van februari 2020, eind november 2020 en in de tweede helft van februari 2021. De loting voor de poule-indeling is op 22 juli.

De zoektocht naar een nieuwe bondscoach nadert inmiddels de beslissende fase. De bekendmaking volgt waarschijnlijk later deze maand. Volgende maand staat een oefenwedstrijd van Oranje gepland in Polen. De bedoeling is dat dit de eerste wedstrijd is van de nieuwe bondscoach.

Het Nederlands team valt tot en met 31 december van dit jaar onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Nederlands Mannenteam (NMT). Zij draagt de activiteiten per 1 januari over aan de Nederlandse Basketball Bond (NBB).