[email]

Jason Dourisseau opgenomen in selectie Orange Lions

13/06/2015

De bondscoaches Toon van Helfteren en Sam Jones hebben besloten Jason Dourisseau vanaf 1 juli in de selectie van het Nederlands basketballteam op te nemen. De groep, die op weg gaat naar EuroBasket 2015 in Zagreb, bestaat nu uit 15 spelers.

Dourisseau wordt bij het team gehaald in afwachting van een procedure die hem het Nederlands paspoort gaat verstrekken. De procedure voor dat paspoort is al in gang gezet.

Grote indruk

Als Amerikaan in dienst van GasTerra Flames maakte Jason Dourisseau tussen 2009 en 2014 grote indruk in de Nederlandse competitie. Hij werd met de Groningse club twee keer landskampioen (2010 en 2014) en won twee keer de NBB Beker (2011 en 2014).

Ter onderstreping van zijn individuele kwaliteiten kreeg Jason Dourisseau in 2011 de hoogste persoonlijke eer met de onderscheiding als Meest Waardevolle Speler van de Dutch Basketball League. In 2013 en 2014 werd hij bovendien gehuldigd als Defensive Player of the Year voor zijn verdedigende kwaliteiten.

Basketballopleiding

Jason Dourisseau genoot zijn basketballopleiding vooral bij de University of Nebraska. Afgelopen seizoen kwam hij in de Duitse competitie uit voor S.Oliver Baskets.

De bondscoaches Van Helfteren en Jones hebben in goed overleg besloten dat Henk Norel niet vanaf de start aanwezig zal zijn bij de campagne op weg naar EuroBasket 2015 in Zagreb. De center van het Spaanse Basket CAI Zaragoza haakt drie weken later aan bij het team.

Eerste oefenwedstrijd

De Orange Lions spelen hun eerste oefenwedstrijd op 30 juli in Trento tegen de nationale ploeg van Italië. Het Europees kampioenschap start voor Nederland op 5 september met de wedstrijd tegen Georgië.