[email]

Kevin Bleeker, LEB Plata MVP van de 20e speelronde

13/02/2017

De 2.09 lange power-forward Kevin Bleeker werd dit weekend uitgeroepen tot MVP van de 20e speelronde in de Spaanse LEB Plata en stond vanzelfsprekend ook in het team van dit weekend. Dat team bestond uit: Henry Wade Chatman (Commercial Ulsa), Alvaro Lobo (HLA Lucentum), Iñaki Narros (Basket Navarra), Sergio de la Fuente (Ulsa Valladolid) en Kevin Bleeker (Basket Navarra).

Kevin Bleeker was de laatste aanwinst deze zomer van Basket Navarra, na een verblijf van vijf jaar in Amerika waar hij uitkwam voor Canisius College. Van coach Joaquin Prado kreeg hij alle tijd om te wennen aan de Europese stijl van spelen. Je kon zien dat hij week in week uit aan het groeien was. Het Nederlandse bestuurslid van Basket Navarra Reinout Das bevestigt dat. Hij vertelt dat Kevin echt een enorme progressie heeft gemaakt sinds hij bij Navarra binnenkwam en hij zegt niet verrast te zijn wanneer Bleeker over twee of drie jaar in de ACB terecht komt.

Solide en zeer efficiënt

Kevin speelde dit weekend met zijn team Basket Navarra een thuiswedstrijd tegen Coviran Granada de nummer twee van de LEB Plata. Met een solide en zeer efficiënt spelende Kevin Bleeker wist Basket Navarra bij rust de schade tot één punt te beperken: 39-40.

In het derde kwart namen Kevin en Narros (24 pts) Basket Navarra nog een keer op sleeptouw en gingen met een voorsprong van vier punten het laatste kwart in.

Granada nam in dat laatste kwart het initiatief over en strafte de kleine fouten aan de kant van Navarra af, waardoor het team van Kevin toch nog tegen een kleine nederlaag aanliep: 69-75. Kevin speelde 25 minuten en kwam tot zijn eerste double-double van dit seizoen met 17 punten (tegen 100%) en 13 rebounds. Verder had hij nog een steal en een block. Hij kreeg een waardering van 29.

Kevin verklaarde dat Basket Navarra goed mee kan komen met de topploegen uit de LEB Plate maar dat de hele competitie eigenlijk zeer aan elkaar gewaagd is, in de top 10 kan iedereen van elkaar winnen.

 

 

Fred Roggen bericht wekelijks over de verrichtingen van Nederlandse topspelers in buitenlandse competities. Volg Fred Roggen met al zijn nieuws over Nederlanders in den vreemde via zijn Twitteraccount of via Facebook