[email]

Mohamed Kherrazi terug in Nederlands team

10/09/2018

Mohamed Kherrazi keert terug in het Nederlands basketballteam. Voor de interlands van komende week vervangt hij de geblesseerde Stefan Wessels. Oranje speelt op 14 september in Almere tegen Hongarije en op 17 september in Litouwen.

De 28-jarige forward van ZZ Leiden kwam tussen 2013 en 2017 49 keer uit voor de Orange Lions. Hoofdcoach Toon van Helfteren: ,,Kherrazi is een ervaren en sterke speler die ons kan helpen op de 3- en 4-positie. Daarmee kunnen we het verlies van Wessels opvangen. Uiteraard wensen we Stefan een spoedig herstel.’’

In overleg met Van Helfteren heeft Terrence Bieshaar besloten in Spanje te blijven. Daardoor heeft de coach voor de ontmoetingen tegen Hongarije en Litouwen nu de gewenste twaalf spelers over. De trainingen in Almere zijn inmiddels gestart.

De duels zijn de eerste twee in de laatste kwalificatiereeks voor het wereldkampioenschap van volgend jaar in China. In november, december en februari volgen de andere vier. Dan is duidelijk of Nederland voor het eerst in 33 jaar weer meedoet aan het WK. Sinds midden jaren tachtig is Oranje niet meer zo dicht bij plaatsing voor een mondiale eindronde geweest.