[email]

Nederlaag Orange Lions

07/07/2017

De Orange Lions hebben de eerste van twee oefenwedstrijden in Bulgarije met een nederlaag afgesloten. Het gastland was met 80-71 te sterk voor de formatie van hoofdcoach Toon van Helfteren.

De nederlaag tekende zich eigenlijk al in het eerste kwart af. De Bulgaren, in de kwalificatiereeks voor EuroBasket 2015 nog uitgeschakeld door Nederland, namen in het tweede deel van het eerste kwart een 22-15 voorsprong. Bij rust was de marge tot boven de tien punten gegroeid: 48-36.

In het derde kwart denderden de Bulgaren door naar 66-51 en leek een ruime nederlaag in zicht. Toch rechtten de Oranje Leeuwen hun rug. Vijf minuten voor tijd was de ploeg teruggekomen tot 70-66, maar dat was de laatste krachtinspanning. Bulgarije pakte uiteindelijk de winst met 80-71. Die zege was vooral te danken aan de vele punten in de paint van Bulgarije, namelijk 40 tegen de Orange Lions 24.

Op het wedstrijdsheet stonden dertien namen. Shane Hammink kreeg geen speeltijd toebedeeld. Charlon Kloof en Willem Brandwijk kwamen niet op het wedstrijdformulier voor.

Worthy de Jong werd topschutter met 18 punten, Roeland Schaftenaar kwam tot 14 punten.

Beide ploegen nemen het morgen opnieuw tegen elkaar op.