[email]

Nederland-B veel te sterk voor jubilerend Red Stars

14/06/2015

Nederland-B heeft de oefenwedstrijd tegen Red Stars met overmacht gewonnen. De Orange Lions versloegen de jubilerende vereniging uit Soest met 96-35.

Red Stars had het vijftigjarig bestaan veel luister bijgezet. Na Nederland-B traden de ex-internationals in Soest aan. Ruim dertig jaar geleden speelde het echte Oranje in dezelfde hal. Toen was Arizona met de latere NBA-ster Steve Kerr de tegenstander en ging Oranje met 93-104 onderuit tegen de Amerikanen. Dit keer was het vooral feest met onder anderen Milko Lieverst, Mario Bennes, Cees van Rootselaar, Jos Kuipers, Peter van Noord, Hein-Gerd Triemstra en Wierd Goedee in de outfit van Nederland.

Veel plezier in Soest bij het jubileum van Red Stars

De B-ploeg van de Orange Lions had weinig moeite met het eerste team van Red Stars. Onder aanvoering van de zeer productieve Jessey Voorn (27 punten totaal, 13 punten voor rust) sprong Oranje van een 9-19 voorsprong na tien minuten, naar 16-34. De laatste vijf minuten van het tweede kwart trok Nederland-B de defensie zo strak aan dat Red Stars niet meer aan scoren toekwam.

Knieblessure

De ruststand van 16-51 was weliswaar comfortabel, maar Nederland-B raakte in het eerste bedrijf wel Nick Oudendag kwijt met een knieblessure. Desalniettemin liep in het derde kwart het verschil op tot 20-77.

Dat de teller uiteindelijk tot een verschil van 61 punten zou komen, was in het laatste kwart opnieuw aan Voorn te danken, die tot 9 punten kwam.