[email]

Nederland klimt op wereldranglijst

04/12/2017

Op de meest recente FIBA World Ranking is Nederland een plaatsje geklommen. Na de zege op Kroatië en de nederlaag in Roemenië stegen de Orange Lions naar de 45ste plaats. De lijst is opgemaakt nadat alle wedstrijden uit de eerste window voor het WK van 2019 in China waren gespeeld.

Van de tegenstanders uit de eigen groep bleven Kroatië en Italië op dezelfde plaats staan. Kroatië staat op de achtste plaats, Italië vinden we terug de zestiende plaats. Roemenië, dat van Italië verloor maar van de Orange Lions wist te winnen, gaat twee plaatsen omhoog. De Roemenen nemen nu de 59ste plaats in.

De Verenigde Staten, Spanje en Servië vormen de top-3 in deze volgorde. In de top-10 gingen Litouwen en Brazilië een plaats omhoog, ten koste van Argentinië en Australië. De snelste stijgers in de top-40 zijn Polen (vier plaatsen winst, nu 28) en Tsjechië (drie plaatsen winst, nu 26).

Nigeria kreeg de grootste klap te verwerken. Maar liefst zes plaatsen moest Nigeria prijsgeven: van 26 naar 32. Nieuw-Zeeland zakte drie plaatsen en is nu terug te vinden op plaats 30.