[email]

Nederland – Polen op 29 november in Den Bosch

14/09/2018

Het Nederlands basketballteam speelt de volgende thuiswedstrijd in Den Bosch. Op donderdag 29 november is Polen te gast. Het is de derde van zes wedstrijden van Oranje in de laatste kwalificatiereeks voor het wereldkampioenschap. De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.oranjebasketball.com.

De laatste keer dat Den Bosch de thuisbasis was van het nationale team was vier jaar geleden. Toen was er een nipte nederlaag in een oefenwedstrijd tegen België. Polen staat 27e op de wereldranglijst, Oranje 44e. Beide teams zijn volop in de race voor deelname aan het WK van 2019 in China.

De keuze voor Maaspoort Sports & Events in Den Bosch heeft te maken met de beschikbaarheid van zalen die aan de eisen van wereldbond FIBA voldoen en past in het beleid van de stichting Nederlands Mannen Team. Voorzitter Bert Kragtwijk: ,,We willen dat iedere basketballliefhebber een keer de mogelijkheid heeft om het Nederlands team zelf in actie te zien. Daar hoort een locatie in het zuiden bij. Den Bosch is al tientallen jaren een begrip in basketballend Nederland.’’

Volwassenen betalen 21 euro voor een kaartje, jeugd tot en met 16 jaar 13,50 euro. Dit is inclusief een euro servicekosten en zonder parkeerkosten (5 euro per auto). Aanvang van de wedstrijd is om 20.00 uur.