[email]

Nederlands team start voorbereiding op EK-kwalificatie

30/06/2014

Het Nederlands mannen basketballteam begint op dinsdag 1 juli met de voorbereidingen op de tweede EK-kwalificatiecyclus. De ploeg van bondscoach Toon van Helfteren en zijn assistenten Sam Jones en Peter van Noord probeert in augustus in zes duels een ticket te bemachtigen voor het Europees Kampioenschap van 2015. FIBA Europe heeft nog geen beslissing benomen over een nieuwe locatie voor het EK van 2015, dat aanvankelijk in Oekraïne zou worden gehouden.

Vijf Meihal

Duidelijk is inmiddels wel dat Nederland ook de derde en laatste thuiswedstrijd in de kwalificatiereeks in de Leidse Vijf Meihal zal spelen. Oranje opent de kwalificatieronde op 10 augustus in een uitwedstrijd tegen Bulgarije en speelt op 13 augustus om 20.00 uur zijn eerste thuiswedstrijd in Martiniplaza in Groningen tegen Israël. De tweede en derde thuiswedstrijd worden in de Vijf Meihal in Leiden afgewerkt: op 20 augustus om 20.00 uur tegen Bulgarije en op 27 augustus om 20.00 uur tegen Montenegro.

Vierlandentoernooi

Het vierlandentoernooi waaraan Nederland in de voorbereiding op 25, 26 en 27 juli in Roemenië zal deelnemen is verplaatst van Targu Mures naar Sibiu. Nederland treft in Roemenië de nationale ploegen van het gastland, Zwitserland en Tunesië.