[email]

Opnieuw verlies Orange Lions

08/07/2017

De Orange Lions hebben ook de tweede oefenwedstrijd tegen Bulgarije met een nederlaag afgesloten. In de Arena Botevgrad in Sofia gingen de Nederlanders met 91-78 onderuit.

Hoofdcoach Toon van Helfteren opende het duel met een startend vijftal dat bestond uit Leon Williams, Jessey Voorn, Arvin Slagter, Roeland Schaftenaar en Henk Norel. Na vijf minuten had Bulgarije een 13-4 voorsprong opgebouwd, maar de Orange Lions kwamen via 9 punten op rij terug in de wedstrijd. Na tien minuten spelen was de achterstand omgebogen in een 20-24 voorsprong.

In het tweede kwart gaven beide ploegen elkaar weinig ruimte. Via 30-33 na vijf minuten werd de rust bereikt met een 43-41 voor de Bulgaren, die in Aleksander Vezenkov (25 punten) een makkelijk scorende speler hadden.

Het verschil werd in het derde kwart gemaakt. Daarin pakte Bulgarije snel een voorsprong van tien punten of meer. Via 57-47 werd het kwart afgesloten bij 69-55.

Bulgarije bleef ook in het laatste kwart het verschil boven de tien punten houden. Via 79-63 leden de Orange Lions met 91-78 hun tweede nederlaag.

In tegenstelling tot de eerste wedstrijd liet Nederland zich niet aftroeven in the paint. Dit keer waren de Orange Lions de betere met 34 tegen 22 punten. Ook aanvallend was de equipe van Van Helfteren, die twaalf spelers inzette, een stuk scherper. Er werd overall afgewerkt tegen 48,5%.

Yannick Franke noteerde 21 punten voor de Orange Lions. Thomas van der Mars kwam tot 17 punten. Met 11 punten zat Nicolas de Jong ook nog in de dubbele cijfers. Franke en Van der Mars waren de beste rebounders met 7 stuks. Maarten Bouwknecht deelde 5 assists uit.