[email]

Orange Lions loten sterke tegenstanders

24/08/2017

Bij de loting voor de WK kwalificatiepoule, vandaag in München, hebben de Orange Lions sterke tegenstanders getroffen. Het team van hoofdcoach Toon van Helfteren is in poule D ingedeeld met Italië, Kroatië en Roemenië.

Met deze sterke poule komen er twee topbasketbal landen naar Nederland. De openingswedstrijd in de poule wordt gespeeld op donderdag 23 november. Tegenstander is dan het sterke Kroatië. In het Topsportcentrum Almere gaan de Orange Lions direct aan de bak voor een goed resultaat. Drie dagen later speelt het Nederlands Team uit in Roemenië.

In het tweede window, dat valt in de laatste week van februari 2018, speelt Nederland vervolgens twee uitwedstrijden in respectievelijk Italië en Kroatië.

In het laatste window spelen de Orange Lions twee thuiswedstrijden. De eerste op donderdag 28 juni 2018 tegen Roemenië. Op zondag 1 juli komt grootmacht Italië naar Nederland. De locaties voor deze wedstrijden zijn nog niet bekend.

“Dit is een erg mooie poule waarin wij terecht zijn gekomen”, meent Bert Kragtwijk, voorzitter van de Stichting NM. “Sportief gezien komen er twee fantastische basketballanden naar Nederland. De basketballiefhebber loopt hier zeer zeker warm voor!”

Om ook door te stoten tot de tweede fase van de WK Kwalificatie moet Nederland eindigen op één van de eerste drie plekken in de poule. In dit geval worden er in september 2018, november 2018 en februari 2019 wederom zes wedstrijden afgewerkt om te bepalen wie er naar het WK in China mag.

Wanneer de Orange Lions doorgaan naar de tweede fase, blijven de uitslagen tegen de twee andere landen die met Nederland verder gaan, staan. Vanuit poule C komen de beste drie landen samen in de groep van Nederland. In poule C strijden Polen, Kosovo, Litouwen en Hongarije om een plaats in de volgende ronde.