[email]

Orange Lions plaatsen zich voor WK-kwalificatie

12/08/2017

De Orange Lions hebben zich vandaag, zonder zelf te spelen, geplaatst voor de WK-kwalificatiereeks. Door de 97-63 zege van Oostenrijk op Albanië eindigen de Orange Lions bij de eerste twee. De Nederlandse formatie neemt het woensdag in de Sporthallen Zuid te Amsterdam op tegen Oostenrijk.

Dit duel is wel degelijk van belang. Immers, de eerste plaats staat op het spel. Als de Orange Lions het duel winnen, eindigen zij bovenaan in de poule. Dat betekent dat je in de WK-kwalificatie (november, februari en juni) sterke landen als Spanje, Servië, Litouwen en Frankrijk ontloopt.

In Tirana had Albanië al weinig in te brengen tegen Oostenrijk, vanmiddag was het van hetzelfde laken een pak. De Oostenrijkers waren natuurlijk wel gewaarschuwd door de magere zege van de Orange Lions op Albanië.

Met penetraties en nauwkeurige hi-low’s werd de Albanese verdediging geregeld helemaal zoek gespeeld. Na tien minuten was het al 33-19. In het tweede kwart hield Albanië de schade nog enigszins beperkt: 48-37.

Nadat Albanië na de pauze de eerste score had verzorgd, ging Oostenrijk vol gas verder. Vooral de tandem Jakob Pöltl en Rasid Malhabasic bleek opnieuw niet af te stoppen. Onder de borden was Albanië kansloos, getuige ook het Oostenrijkse reboundoverwicht van 42 om 27. Na drie keer tien minuten was het al 76-51. In het laatste kwart gunde coach Kestutis Kemzura zijn bankspelers alle gelegenheid om zich in de kijker te spelen. Het leidde uiteindelijk tot een overduidelijke zege voor Oostenrijk: 97-63.

Scores Oostenrijk: Rasid Malhabasic 25 (11 uit 14 schot, 9 rebounds, 6 assists), Jakob Pöltl 18 (8 uit 11 schot, 6 rebounds), Marvin Ogunsipe 10, Thomas Klepeisz 10, Jozo Rados 9, Thomas Schreiner 8, Bryce Douvier 8, Davor Lamesic 5 en Benedikt Danek 4. Moritz Lanegger scoorde niet, maar deelde wel 7 assists uit.

Scores Albanië: Michael Moser 20, Franko Bushati 14, Gerri Shima 13, Kedlio Haruni 7, Endrit Hysenagolli 6 en Ervin Berdica 3.