[email]

Oranje dunkt zich naar zege in All Star Game

22/02/2015

Het Nederlands team is de campagne naar het EK in Zagreb begonnen met een overwinning op een team van toppers uit de Dutch Basketball League (DBL). Op assist van Rogier Jansen dunkte de MVP Jeroen van der List zondagmiddag in de Maaspoort de winnende treffer binnen: 127-125.

De laatste score van de wedstrijd was typerend voor deze All Star Game tussen het Nederlands team en de overige sterren van de DBL. Zestien dunks telde de wedstrijd waarin verdedigen niet in de woordenboeken van de spelers voorkwam en waarin slechts tien persoonlijke fouten werden gefloten.

De volledige statistieken van de All*Star Game zijn hier te vinden.

Dunkwedstrijd

De dunkwedstrijd werd gewonnen door Orlando Gomes. Hij was in 2013 al de beste dunkerde bij de Streetball Masters. Met zijn dunks verwees hij Chris Denson naar de tweede plaats. Klik hier voor de video-impressie!

Maurice Creek liet zich eerder op middag kronen tot winnaar van de driepunter contest. De Amerikaan van Zorg en Zekerheid Leiden versloeg in de finale Valentijn Lietmeijer.

De All Star Game voor spelers onder 24 jaar leverde een zege op voor het zuidelijke team. Onder aanvoering van MVP Vaidas Tamasauskas werd het noordelijke team met 108-103 verslagen.

Met dank aan Martin Hoekstra van www.basketballleague.nl.