[email]

Revanche voor Duitsland

01/08/2016

Duitsland heeft zondag revanche genomen voor de een dag eerder geleden nederlaag tegen Oekraïne. In Würzburg, waar de wedstrijd achter gesloten deuren werd gespeeld, werd het dit keer 62-54 voor de ploeg van bondscoach Chris Fleming.

Halverwege stond Duitsland, dat dit keer Daniel Theis aan de kant hield ten faveure van Johannes Voigtmann, al met 36-27 voor. Aan het eind van het derde kwart was Oekraïne teruggekomen tot 50-45. Een driepunter van Maodo Lo bracht Duitsland op 53-46, maar de bezoekers gaven niet op. Het gat slonk tot twee punten (55-53), waarna de Duitsers via vrije worpen van Danilo Barthel en een score van Makai Mason het beslissende gaatje sloegen: 60-53. In de laatste drie minuten werd er nauwelijks meer gescoord, waardoor het scorebord 62-54 als eindstand aangaf.

Bondscoach Fleming was tevreden dat zijn ploeg een aantal zaken beter had gedaan dan de dag ervoor. “We hebben als collectief beter verdedigd en van de eerste wedstrijd geleerd. We hebben nog een lange weg te gaan, maar het was goed dat Voigtmann wat minuten heeft kunnen maken en dat Mason weer wat beter gewend is geraakt aan Europees basketbal.”

Vanaf heden zijn Paul Zipser en Tibor Pleiss bij de ploeg aangesloten. Zij zullen bij de volgende twee oefenwedstrijden (6 augustus in Helsinki tegen Finland en 8 augustus in Tallinn tegen Estland) in actie komen.

Scores Duitsland: Danilo Barthel 12, Maodo Lo 9, Niels Giffey 8, Makai Mason 8, Robin Benzing 8, Johannes Voigtmann 5, Alex King 4, Johannes Thiemann 4, Akeem Vargas 2 en Bastian Doreth 2.