[email]

Selectie Orange Lions krijgt vorm

21/07/2016

De selectie van de Orange Lions neemt langzaam definitieve vormen aan. Momenteel werken twaalf spelers zich in de Vijf Meihal in Leiden in het zweet, een dertiende speler (Roeland Schaftenaar) is vandaag geland.

De coaches Toon van Helfteren en Sam Jones kregen wel met tegenslagen te kampen. Leon Williams en Jito Kok hebben zich voor de Orange Lions afgemeld. Zij hebben ervoor gekozen om de voorbereiding van hun nieuwe club te verkiezen boven de Orange Lions. Daarnaast zijn de meeste collegespelers al weer terug naar de Verenigde Staten.

Dat neemt niet weg dat er in Leiden toch een aardig dertiental aan het werk is. Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Nicolas de Jong, Yannick Franke, Charlon Kloof, Roeland Schaftenaar en Arvin Slagter waren van de partij op EuroBasket 2015 en beschikken over een hele hoop ervaring met het spelen tegen toplanden in Europa.

Thomas Koenis, die voor EuroBasket 2015 als laatste afviel, en Jessey Voorn maakten vorig jaar de voorbereiding op het EK al grotendeels mee. De groep wordt gecompleteerd door vier spelers die onlangs op een sterk bezet toernooi in Litouwen indruk maakten met de Young Lions: Thomas van der Mars, Bryan Alberts, Stefan Mladenovic en Dimeo van der Horst.