[email]

Spalding blijft aan als kledingpartner Orange Lions

16/05/2018

Het Nederlands mannenteam speelt al enkele jaren naar tevredenheid in Spalding. Dit blijft de komende jaren ook zo. De Nederlandse Basketball Bond en Spalding hebben immers een driejarige overeenkomst gesloten op het gebied van kleding. Het Amerikaanse sportmerk is daarmee de nieuwe kledingpartner van de Nederlandse Basketball Bond. Samen met Spalding wordt gewerkt aan een professionele en eenduidige uitstraling voor alle nationale teams.

De overeenkomst tussen de NBB en Buva Sports, de Spalding distributeur in de Benelux, heeft o.a. betrekking op alle Nationale mannen- en vrouwenteams, de CTO’s en Streetball Masters. De Orange Lions, die vallen onder de stichting Nederlands Mannen Team (NMT), spelen al enkele jaren in Spalding en dat gaat nu voor alle selecties gelden.

Spalding staat over de hele wereld bekend als echt basketbalmerk en ging eerder al partnerships aan met onder andere FIBA, NBA, WNBA en NCAA. In opdracht van James Naismith, de bedenker van onze sport, heeft Spalding in 1894 de eerste basketbal ontwikkeld en is sindsdien niet meer weg te denken uit de sport.

Simone Volmer-van den Biggelaar, Algemeen Directeur van de NBB, is erg blij met de nieuwe samenwerking met Spalding: “We zijn trots dat Spalding de komende jaren onze kledingpartner is. Het is een prachtig basketbalmerk, waarmee we onze passie voor basketbal delen. Samen werken we aan één uitstraling voor Basketball Nederland, waar iedereen trots op zal zijn en onderdeel van wil zijn. Daarnaast kijken we ook naar mogelijkheden om onze verenigingen van deze samenwerking te laten profiteren.”

Voorzitter Bert Kragtwijk van de stichting NMT: ”Het Nederlands mannenteam speelt al enkele jaren naar volle tevredenheid in Spalding. Door deze overeenkomst blijft dit nu zo. Alle teams krijgen nu dezelfde uitstraling en dat hoort bij de professionalisering die we nastreven.’’

Stephane Buyle, zaakvoerder Buva Sports/Spalding : “We zijn bijzonder verheugd om onze goede samenwerking met het NMT nu ook te kunnen uitbreiden naar alle nationale teams, de CTO’s en Streetball Masters. We zijn ervan overtuigd dat de authenticiteit van het merk Spalding zal bijdragen tot de verdere ontwikkeling van het Nederlandse basketbal.“