[email]

Thomas van der Mars bezig aan indrukwekkend seizoen

10/04/2017

Center en international Thomas van der Mars wordt dit seizoen overladen met awards. En terecht! Van der Mars draait niet alleen in de Estse Alexela KML League maar ook in de sterke Triobet Baltic Basketball League een ijzersterk seizoen voor zijn Estse team Avis Rapla.

Toen Thomas van der Mars begin 2016 vanuit Griekenland (Kavala) in Estland (Avis Rapla) aankwam, had hij niet veel tijd nodig om te laten zien wat hij in huis had. In Rapla wordt hij op handen gedragen maar de verwachting is dat hij na dit seizoen zal overstappen naar één van de grotere league’s in Europa.

 

Trobet BBL (Baltic league)

In de Trobet BBL werd Thomas al een aantal keren uitgeroepen tot speler van de week en speler van de maand. Hij plaatste zich met Avis Rapla voor de play-offs maar daarin werd Avis Rapla uitgeschakeld door het Letse Valmiera. Thomas van der Mars sloot het Trobet BBL seizoen af met indrukwekkende cijfers. In 14 wedstrijden eindigde hij maar liefst elf keer met een double-double. Hij was ook de meest efficiënte speler van de league.

Thomas van der Mars speelde dus in totaal 14 wedstrijden waarin hij tot de volgende statistieken kwam: 17.6 punten (60%), 11.4 rebounds, in circa 31 minuten per wedstrijd.

Afgelopen week werd hij uitgeroepen tot Triobet BBL Speler van het jaar en European speler van het jaar. Bovendien werd hij zowel in het All Star Team als in het European Team gekozen.

 

Alexela KML (Estse league)

In de Estse Alexela KML League staan de play-offs op punt van beginnen en ook in deze league is hij de ‘go-to guy’ bij Avis Rapla. In de Estse league is hij ook één van de toppers en komt hij in 27 wedstrijden wederom tot indrukwekkende cijfers met 16.4 punten (64%), 12.4 rebounds en 1 assist in gemiddeld 30 minuten speeltijd per wedstrijd.

Komende dinsdag beginnen de play-offs in Estland en dan zal Thomas van der Mars samen met de tweede Nederlander bij Avis Rapla – Jito Kok – de kar moeten trekken. Avis Rapla sloot de reguliere competitie af als derde met een 20-12 record en zal de play-offs openen tegen de nummer zes, BC Valga-Valka.

 

Fred Roggen bericht wekelijks over de verrichtingen van Nederlandse topspelers in buitenlandse competities. Volg Fred Roggen met al zijn nieuws over Nederlanders in den vreemde via zijn Twitteraccount of via Facebook