[email]

Uit de catacomben: financieel verslag Nederlands team

08/02/2019

De stichting die de activiteiten van het Nederlands team organiseert, heeft 2018 financieel afgesloten met een kleine plus. De wedstrijden kostten meer dan ze opbrachten, maar dankzij sponsoren, de businessclub en de  Nederlandse Basketballbond (NBB) was dat op te vangen. Dit blijkt uit het financieel overzicht dat het bestuur publiceert:

Inmiddels is de stichting Nederland Mannenteam (NMT) begonnen aan het laatste jaar van het vijfjarig mandaat dat het van de NBB gekregen had. In dit jaar organiseert het NMT nog twee thuiswedstrijden. Eerst op 22 februari in Amsterdam tegen Litouwen (uitverkocht) voor de WK-kwalificatie. In het najaar volgt dan de eerste kwalificatiewedstrijd voor het Europese Kampioenschap van 2021. Wie de tegenstander is en waar de wedstrijd plaatsvindt, is nog niet bekend. Er zijn dit jaar twee uitwedstrijden.

De komende maanden gaat het NMT na hoe de organisatie van het Nederlands mannenteam er de komende jaren het beste uit kan zien en waar deze is onder te brengen. Het blijft het streven om te zorgen dat de mannen kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen van 2028.