[email]

Vier Orange Lions spelen 3×3 demonstratie

10/02/2017

Voor het eerst zal tijdens het Ziggo Sport DBL All*Star Gala 3×3 basketball op het programma staan. Vier Orange Lions spelen zondag 19 februari voorafgaand aan de All*Star Game een demonstratiewedstrijd tegen het nationaal 3×3 team van bondscoach Brian Benjamin. Die vier internationals zijn: Jessey Voorn (Zorg en Zekerheid Leiden), Stefan Mladenovic (Donar Groningen), Maarten Bouwknecht (New Heroes Den Bosch) en Olaf Schaftenaar (Landstede Basketbal Zwolle).

3×3 basketball timmert in Nederland hard aan de weg. De Nederlandse Basketball Bond is door de FIBA onderscheiden als ’s werelds meest actieve federatie in het 3×3 basketball. Zowel de Nederlandse vrouwen als de Nederlandse mannen plus beide onder 18-selecties staan in de top van de wereldranglijsten of voeren zelfs die wereldranglijsten aan.

Europees brons

Afgelopen zomer won het Nederlands mannenteam van Brian Benjamin brons bij de Europese kampioenschappen: de eerste Nederlandse medaille in het mannen basketball op A-niveau ooit! Komende maandag komt FIBA Executive director Europe Kamil Novak naar de ambtswoning van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan om een aantal nieuwe mijlpalen voor het Nederlandse 3×3 basketball aan te kondigen. In juli wordt bovendien bekend gemaakt of 3×3 basketball zal worden toegevoegd aan het Olympisch programma van de Olympische Zomerspelen van Tokyo 2020.

De Stichting Nederlands Mannen Team (NMT) onderkent de grote waarde van de urban variant 3×3 voor Het Nederlandse basketball en wil de ontwikkelingen steunen met een afvaardiging van de Orange Lions tijdens het Ziggo Sport DBL All*Star Gala.

Kaartverkoop

Kaarten voor het Ziggo Sport DBL All*Star Gala zijn te koop via de website van de organiserende vereniging Zorg en Zekerheid Leiden: www.eredivisiebasketballleiden.nl/tickets/e-tickets/

Website Ziggo Sport DBL All*Star Gala

Het laatste nieuws over het Ziggo Sport DBL All*Star Gala plus alle informatie over het programma en de deelnemers is te vinden op de website van de Dutch Basketball League: http://www.basketballleague.nl/allstargala/nieuws