[email]

Willem Brandwijk verlaat Siena College

06/04/2017

De talentvolle power-forward Willem Brandwijk verlaat na dit seizoen Siena College. Eén van de redenen is dat Brandwijk onder coach Jimmy Patsos geen kansen kreeg. Hij kreeg het afgelopen collegeseizoen een minimum aan speeltijd toebedeeld.

Nadat Brandwijk als ‘redshirt’ het vorig seizoen uitzat en in de zomer goed voor de dag kwam in de wedstrijden van het Nederlandse B-team, kreeg hij te horen dat coach Patsos zeer tevreden over hem was.  Met een goed gevoel begon Brandwijk aan het seizoen, maar gaandeweg kreeg hij door dat coach Patsos zijn spelers meer zag als ‘speeltjes’. Er gingen geruchten dat de coach op de schopstoel zat, waarnaar hij met kleine rotatie ging spelen waardoor de andere leden van het team weinig speeltijd meer kregen.

Op een gegeven moment begreep Brandwijk dat hij onder deze coach weinig tot geen kansen meer zou krijgen waardoor hij naar andere opties ging kijken. Willem vroeg daarop zijn release aan en besloot hiermee een ander avontuur aan te gaan.

Brandwijk bracht drie seizoenen door bij  de ‘Saints’, waarvan één jaar als ‘redshirt’.  Hij kwam dit seizoen 15 wedstrijden in actie, scoorde acht punten, pakte zes rebounds in speelde totaal 50 minuten.

“Ik heb deze beslissing genomen, zodat ik ergens anders heen kan gaan waar ik wel de gelegenheid krijg om meer te spelen,” vertelt Brandwijk. “Ik wens Siena College en het team het allerbeste.”

Deze week werd bekend dat Willem zijn release-papieren had ontvangen waardoor hij vrij is om naar andere colleges te gaan kijken en met de media te praten. Hij heeft inmiddels contact met meerdere coaches van Divisie I en II scholen, waar hij de mogelijkheid heeft om direct te spelen. Zijn voorkeur gaat uit naar een Divisie II school, zodat hij geen jaar hoeft uit te zitten. Brandwijk probeert een Divisie II school te vinden waarmee hij mogelijk het Divisie II NCAA Tournament kan bereiken.

“Willem heeft zijn release-papieren ontvangen en gaat ons verlaten. Hij is een geweldige vent,” vertelde hoofdcoach Jimmy Patsos. “Uiteindelijk wilde hij een kans om meer te kunnen spelen.”

 

Fred Roggen bericht wekelijks over de verrichtingen van Nederlandse topspelers in buitenlandse competities. Volg Fred Roggen met al zijn nieuws over Nederlanders in den vreemde via zijn Twitteraccount of via Facebook