[email]

Young Lions spelen gelijk

18/06/2017

De Nederlandse B-selectie, die vandaag uit acht man bestond, heeft ternauwernood een nederlaag tegen het nationale U20-team weten te voorkomen. Vijf punten van Yannick Franke in de laatste minuut zorgden voor een gelijke stand: 61-61. Er werd niet verlengd.

De Young Lions van Toon van Helfteren openden met Maarten Bouwknecht, Yannick Franke, Julius van Sauers, Tom Koopman en Kevin Bleeker. Het waren echter de pupillen van Ferry Steenmetz die in de openingsfase het beste spel lieten zien. Emmanuel Nzekwesi scoorde acht punten in het eerste kwart. Door een driepunter van Nino Gorissen sloot U20 het eerste kwart met een 15-12 voorsprong af.

Ook in de tweede rondgang bepaalde U20 het spel. De Young Lions kwamen niet verder dan dertien punten. Tom Koopman nam met zes punten bijna de helft van de productie van de nationale B-selectie voor zijn rekening. Bij U20 schoot Elay Wirjo met scherp. Zijn derde driepunter aan het slot van de eerste helft zorgde voor een 37-25 ruststand.

In de derde periode stelden de Young Lions orde op zaken. In de eerste zeven minuten scoorde U20 slechts één vrije worp via Nino Gorissen. Een driepunter van Skip Samson bezorgde de Young Lions een 38-39 voorsprong, maar Nino Gorissen en Kevin Schutte brachten het voordeel na drie keer tien minuten spelen terug bij U20: 43-39.

Kevin Schutte en Coen Stolk zorgden zelfs voor een 49-41 tussenstand na vier minuten spelen in het slotkwart. Via vrije worpen van Yannick Franke en driepunters van Tom Koopman en Maarten Bouwknecht kwamen de Young Lions terug tot 56-54 met nog twee minuten te spelen. Coen Stolk met een driepunter en twee vrije worpen van Emmanuel Nzekwesi gaven de U20-selectie een 61-56 voorsprong met nog een minuut te spelen. Yannick Franke zorgde in de laatste minuut met een and-1 en een score voor de 61-61 eindstand.

Scores Young Lions: Yannick Franke 21, Tom Koopman 13, Willem Brandwijk 9, Maarten Bouwknecht 7, Skip Samson 5, Kevin Bleeker 4 en Julius van Sauers 2.

Scores Nederland U20: Emmanuel Nzekwesi 19, Coen Stolk 9, Elay Wirjo 9, Nino Gorissen 7, Irfan Ramovic 4, Kevin Schutte 4, Asante Landbrug 3, Amer Banda 2, Mack Bruining 2 en Marijn Ververs 2.