[email]

Young Lions verslaan Landslake Lions

18/06/2017

De Young Lions hebben gisteren ook hun derde oefenwedstrijd gewonnen. Na twee keer Oranje U20 beet in Landsmeer de kampioen van de promotiedivisie, Landslake Lions, met 94-81 in het stof.

Toon van Helfteren kon zaterdag in Landsmeer slechts over zeven spelers beschikken. Milko Lieverst, de nieuwe hoofdcoach van de Landsmeerse formatie kon uit twaalf man kiezen. De Young Lions openden met Maarten Bouwknecht, Yannick, Franke, Willem Brandwijk, Tom Koopman en Kevin Bleeker. Vooral Franke had er in de openingsfase zin in. Binnen één minuut was hij verantwoordelijk voor de volledige productie van de Young Lions die een 0-7 voorsprong namen. Dat Landslake Lions geen slechte ploeg heeft, bleek in het vervolg van het eerste kwart. Onder aanvoering van Berend Weis (17 punten) en Michael Madanly (23 punten) kwam de thuisploeg in de laatste vier minuten van het eerste kwart met een enorme spurt. Via een 9-0 run werd een 15-22 achterstand omgezet in de eerste voorsprong. Dankzij een driepunter van Malcolm Rustenberg werd de stand na tien minuten bepaald op 31-27 voor Landslake Lions.

De tegenscore van 31 punten zat bij Van Helfteren, die defense predikt, niet lekker. De touwtjes werden stevig aangetrokken, waarna de thuisploeg in de tweede rondgang slecht 10 punten noteerde. Bij de Young Lions waren er in dit kwart scorende rollen voor Willem Brandwijk, Tom Koopman en Maarten Bouwknecht. Bij rust hadden de Young Lions dan ook een 41-48 voorsprong genomen.

Landslake Lions kwam sterker uit de kleedkamer dan de Young Lions. Na twee minuten (49-50) was het dan ook weer een wedstrijd. Een voorsprong zat er voor de Landsmeerse formatie echter niet in. Met goed teamspel, waarbij de scores ook prima werden verdeeld, bleven de Young Lions de boventoon voeren. Door een driepunter van Maarten Bouwknecht werd het derde kwart bij 62-69 afgesloten.

In de eerste drie minuten van het laatste kwart liepen de Young Lions meteen weg naar een 62-75 voorsprong en daarmee was het duel wel ontdaan van de spanning. Door een driepunter van Yoeri Boeschoten kwam het verschil nog één keer onder de tien punten: 67-76. Uiteindelijk pakte het zevental van Van Helfteren de winst met 81-94.

Scores Young Lions: Yannick Franke 25, Maarten Bouwknecht 17, Julius van Sauers 13, Willem Brandwijk 13, Kevin Bleeker 12, Tom Koopman 11 en Skip Samson 3.

Scores Landslake Lions: Michael Madanly 23, Berend Weis 17, Jos van der Laan 11, Yoeri Buschoten 9, Jeroen Kales 6, Matthias Runs 5, Max Kantelberg 4, Malcolm Rustenberg 3, Alex Kool 2 en Gerald Robinson 1.