[email]

Young Lions verslaan NT U20

19/06/2016

De Young Lions hebben ook de tweede wedstrijd uit de oefencampagne in winst omgezet. Het Nederlands team onder 20 genoot halverwege de wedstrijd nog een 31-27 voorsprong, maar moest uiteindelijk de eer laten aan het Nederlands B-team: 51-62.

Oranje U20 kende een uitstekende start in de Amsterdamse Calandhal. Met zes punten in het eerste kwart ging Jan Driessen de selectie van Ferry Steenmetz voor. Dankzij twee driepunters van Rens van Ravenstein wiste de formatie van Toon van Helfteren de schade na tien minuten te beperken tot zeven punten: 19-12. Met nog twee minuten te gaan in het tweede kwart bracht Maarten Bouwknecht het verschil terug naar twee punten: 25-23. U20 antwoordde echter met een driepunter van Rens Butter om de eerste helft met een 31-27 voorsprong af te sluiten.

Na de pauze duurde het twee minuten voordat de Young Lions op voorsprong kwamen. Door driepunters van Mack Bruining en Shaquille Frijde Austin hield U20 dit kwart nog stand. Via vrije worpen van Yannick Franke nam Nederland B in de laatste minuut van het derde kwart een 41-42 voorsprong.

In het laatste kwart trok Franke nogmaals flink aan de scorebel, waarna U20 terrein prijs moest geven. Uiteindelijk ging de winst met 51-62 naar de Young Lions.

Scores Young Lions: Yannick Franke 12, Maarten Bouwknecht 9, Kadeem Pantophlet 7, Rens van Ravenstein 7, Dexter Hope 7, Stefan Mladenovic 6, Dimeo van der Horst 6, Willem Brandwijk 4, Nick Hammink 2 en Jito Kok 2.

Scores U20: Shaquille Frijde Austin 11, Raidell de Pree 8, Mack Bruining 8, Rens Butter 6, Jan Driessen 6, Coen Stolk 5, Sjoerd Koopmans 2, Lagio Grantsaan 2, Steve Bleeker 2 en Freek Vos 1.