[email]

Kia Niro’s voor Orange Lions

29/07/2016

Net als in 2015 zullen de Orange Lions zich ook de komende maanden verplaatsen met hun Kia auto’s. Vandaag kreeg Worthy de Jong bij Autohaag Zeeuw als eerste de sleutels overhandigd van zijn fonkelnieuwe Kia Niro, de eerste hybride crossover.

Worthy de Jong kreeg in aanwezigheid van Jan Hofstede de sleutels overhandigd van Lean Verstoep, managing director Kia Motors Nederland. In totaal levert Autohaag Zeeuw zestien auto’s aan de Orange Lions. Alle dertien spelers, beide coaches en de teammanager rijden tot aan de laatste EK 2017 kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland op 17 september in een Kia.

Op 31 augustus 2016 opent Nederland de kwalificatiereeks voor EuroBasket 2017 met een thuiswedstrijd tegen Oostenrijk. Op 14 september komt Denemarken naar Nederland. De Orange Lions sluiten de kwalificatiereeks op 17 september af met een thuiswedstrijd tegen Duitsland.

FIBA EuroBasket 2017 vindt volgend jaar plaats in vier verschillende landen. Een concept dat afgelopen jaar voor het eerst werd getest. De landen waarin de groepsrondes van het EK plaatsvinden zijn Finland, Roemenië, Israël en Turkije. De finaleronde wordt gehouden in Istanbul, Turkije.