[email]

Loting kwalificatieronde EuroBasket 2021 komende maandag

19/07/2019

De Orange Lions weten maandag met welke tegenstanders er afgerekend moet worden om zich te kwalificeren voor EuroBasket 2021. Voor de kwalificatie worden acht groepen van vier landen gevormd. In principe gaan de beste drie landenploegen door.

Er is één afwijking: als een van de vier gastlanden (Tsjechië, Georgië, Italië en Duitsland) zich niet bij die drie hoogst geklasseerde ploegen weet te plaatsen. Dan gaan het gastland en de twee hoogst geklasseerde formaties in de groep door.
Bij de loting wordt gewerkt met een plaatsingssysteem. De Orange Lions zijn zesde geplaatst en kunnen sowieso niet uitkomen tegen de drie andere landen die als zesde zijn ingeschaald, te weten Hongarije, Macedonië en Bosnië & Herzegovina.
De zesde geplaatste landen worden gekoppeld aan de tweede, derde en zevende geplaatste landen en vormen de groepen B, D, F en H. Slovenië, Griekenland, Kroatië en Rusland zijn als tweede ingeschaald. Een van deze landen wordt dus de tegenstander van de Orange Lions. Italië, Letland, Turkije en Oekraïne zitten in de koker van de als derde geplaatste landen. Estland, Bulgarije, Zweden en Oostenrijk zijn ingeschaald als zevende.
De Orange Lions ontmoeten, verdeeld over drie windows, alle landen uit de groep één keer uit en één keer thuis.