[email]

TEAMKPN Sportfonds start met steun basketballploeg en mannen waterpoloteam

28/05/2015

Vandaag is op het Museumplein in Amsterdam het TEAMKPN Sportfonds gepresenteerd. Het fonds is een maatschappelijk initiatief van KPN en wordt opgericht om sportteams die unieke en internationale prestaties (gaan) leveren, tijdelijk financieel te steunen.

De eerste twee projecten die door het TEAMKPN Sportfonds worden gesteund, zijn het Nederlandse mannen basketballteam (vanwege de unieke kwalificatie voor het EK in Zagreb) en het Nederlandse waterpoloteam van coach Robin van Galen (op weg naar EK-kwalificatie en de Olympische Spelen van Rio in 2016).

Beoordelingscommissie

Een onafhankelijke beoordelingscommissie van het TEAMKPN Sportfonds beoordeelt één tot twee keer per jaar aanvragen van sportteams die een beroep willen doen op de tijdelijke ondersteuning. De commissie bepaalt volgens strakke richtlijnen welke sportteams in aanmerking komen. Er is jaarlijks maximaal 200.000 euro beschikbaar om te verdelen onder één of meerdere projecten. Op termijn is het plan om meerdere bedrijven de mogelijkheid te geven mee te doen aan het fonds en het daarmee uit te breiden. NOC*NSF is actief betrokken geweest bij de totstandkoming van het fonds en neemt zelf ook zitting in de beoordelingscommissie.

Eelco Blok, CEO KPN, is enthousiast over het nieuwe fonds: ‘KPN verbindt al meer dan 130 jaar mensen met elkaar. Om het verschil te maken voor onze klanten is teamwork net als in de topsport erg belangrijk. Met de steun van het TEAMKPN Sportfonds kunnen we teams een steuntje in de rug geven op weg naar unieke topprestaties. Het fonds is een mooie maatschappelijke aanvulling op onze typisch Nederlandse sponsorportefeuille van het schaatsen, het Rijksmuseum en het KPN Mooiste Contact Fonds.’

Unieke sportprestaties

Mark Versteegen, directeur Sponsoring KPN vult aan: ‘Ieder jaar zijn er wel een paar unieke sportprestaties van teams die zich met een beetje hulp veel beter kunnen voorbereiden op internationale evenementen. Vaak zijn er weinig middelen voor trainingskampen, medische begeleiding en dat soort zaken en juist daar kan de steun van het TEAMKPN Sportfonds het verschil maken.’

Voorwaarden

Om in aanmerking te kunnen komen voor een financiële bijdrage, moet een sportteam voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet Nederland internationaal worden vertegenwoordigd, de sport moet erkend zijn door NOC*NSF en geen focussport zijn. Daarnaast moet het een initiatief zijn waardoor de topsport in Nederland nog meer op de kaart wordt gezet. Ook geven de betreffende teams als tegenprestatie zichtbaarheid, media- en relatiemogelijkheden aan het fonds.

De onafhankelijke beoordelingscommissie van het TEAMKPN Sportfonds bestaat uit: Eelco Blok (CEO KPN), Minke Booij (oud-tophockeyster), professor Cees van Riel (Reputatiespecialist), Frank van den Wall Bake (nestor sportmarketing), Hans Koeleman (directeur Corporate Communicatie KPN), Arjen Boonstoppel (manager teamsporten NOC*NSF) en Barbara Barend (journalist en uitgever van Helden). Als adviseurs zijn betrokken Patrick Wouters van den Oudenweijer (House of Sports) en Michael Amiabel (SE Consultancy). Mark Versteegen, directeur sponsoring KPN, is de manager van het Fonds. Over geselecteerde of afgewezen projecten kan niet worden gecorrespondeerd. Het besluit van de commissie is altijd bindend.

 

Meer informatie is te vinden op kpn.com/sportfonds