[email]

Young Lions nemen revanche

06/07/2016

De Young Lions hebben vanavond in Sint Niklaas revanche genomen voor de nederlaag van een dag eerder tegen België U23. Door een zeer sterk en intens gespeeld derde kwart boekten de Lions een ruime overwinning op het U23-team van België: 60-77.

Hoofdcoach Toon van Helfteren had zijn startende vijf voor het tweede deel van het drieluik op één positie aangepast. In plaats van Dexter Hope opende Nederland met Maarten Bouwknecht. Het andere kwartet (Yannick Franke, Bryan Albert, Willem Brandwijk en Jito Kok) bleef ongewijzigd.

Het eerste kwart was voor de Belgen. Na tien minuten keken de bezoekers tegen een 21-16 achterstand aan. In de tweede periode zetten de Young Lions een inhaalrace in. Vooral Bryan Alberts was op dreef door in dit kwart tien punten, waaronder drie driepunters. Met vijf punten deed Jito Kok ook een duit in het zakje. Nederland B hield de Belgen op twaalf punten dit kwart en zette daar zelf 23 tegenover, met als gevolg een 33-39 voorsprong bij rust.

In het derde kwart speelden de Young Lions uitstekend. Er werd met een geweldige intensiteit gespeeld. Vooral verdedigend liep het prima. België scoorde in dit kwart slechts vier punten. Bij de Young Lions kwam het aanvallende werk vooral van Thomas van der Mars (zes punten) en Kadeem Pantophlet (vijf punten). Via 4-20 werd na drie kwarten een ruime voorsprong van 37-59 bereikt.

Het laatste kwart ging naar België, al was het met het kleinst mogelijke verschil: 19-18. Alberts en Pantophlet namen in dit kwart allebei vijf punten voor hun rekening. In de met 60-77 gewonnen wedstrijd waren de Young Lions dit keer goed voor acht driepunters. Waar de Belgen dinsdagavond nog tien driepunters raak knalden, kwamen ze nu niet verder dan drie afstandsbommen.

Scores: Bryan Alberts 22 (5 driepunters), Thomas van der Mars 14, Jito Kok 11, Kadeem Pantophlet 10 (2 driepunters), Stefan Mladenovic 6, Yannick Franke 4, Willem Brandwijk 4, Dimeo van der Horst 3 en Maarten Bouwknecht 3 (1 driepunter).