[email]

Young Lions verliezen laatste pot in België

07/07/2016

De Young Lions hebben de laatste wedstrijd van het drieluik in België niet in winst kunnen omzetten. Na een matige eerste helft (42-25 achter) ging Nederland B in Sint Niklaas met 76-62 onderuit tegen het U23-team van België.

De Belgen, met bekende coaches voor Nederland op de bank (hoofdcoach Jean-Marc Jaumin, assistent-coach Eddy Casteels), hadden hun zinnen gezet om een goed resultaat neer te zetten na de nederlaag van woensdagavond. De Young Lions waren duidelijk niet klaar om te spelen en keken na vijf minuten al tegen een 14-5 achterstand aan. Via 26-14 na tien minuten liep het verschil steeds verder op. Bij rust was de marge al zeventien punten: 42-25. Alleen Jito Kok wist met 9 punten, 5 rebounds en 2 blocks nog enig tegengas te geven.

Na de pauze deden de oranjehemden, die zonder Thomas van der Mars (voetblessure) aantraden, het beduidend beter. In eerste instantie schoot België het maximale verschil van 22 punten op de borden (47-25), maar daarna brachten de Young Lions de schade via een 11-0 run terug naar negen punten: 50-41. De Young Lions, die voor rust een schotpercentage hadden van 35%, werkten na rust af tegen 54%.

Aan het eind van het derde kwart was België nog steeds de bovenliggende partij: 61-48. Dat beeld veranderde in het vierde kwart niet meer, maar Nederland B liet zien dat het nu wel gelijk op kon spelen met de Belgen. De zege ging uiteindelijk met 76-62 naar de gastheren.

Scores: Jito Kok 20 (8 rebounds), Yannick Franke 11, Bryan Alberts 8, Dimeo van der Horst 8, Stefan Mladenovic 6, Kadeem Pantophlet 3, Maarten Bouwknecht 3, Dexter Hope 2, Willem Brandwijk 1.