[email]

Zweden klopt Oranje na verlenging

14/08/2023

In het eerste kwalificatieduel voor de Olympische Spelen heeft Nederland op 13 augustus nipt verloren van Zweden. Na verlenging ging Oranje met 89-91 onderuit. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd wist de ploeg van Arik Shivek een achterstand van 10 punten goed te maken. Maar in de verlenging leed Oranje kort voor het einde balverlies en tikten de seconden weg.

Yannick Franke (19), Jesse Edwards (18/8), David N’Guessan (17/9, foto boven) en Emmanuel Nzekwesi (11) kwamen in Istanboel in de dubbele cijfers. Met zeven andere landen strijdt Nederland voor één ticket voor de volgende ronde.

Het was de derde keer in korte tijd dat een wedstrijd van Nederland in de reguliere speeltijd gelijk eindigde. Eind juli verloor Nederland na verlenging van Polen (nadat het een dag eerder van Polen won) en begin augustus volgde er na de gelijke eindstand tegen Israël geen verlenging.

Van de vijf wedstrijden onder coach Arik Shivek (foto onder) zijn er twee gewonnen en twee verloren en was er het gelijkspel tegen Israël.